RAYA @ 2009

Wahhh ... okay .. da blk KL .. tp Raya x abis lagi .. msh byk hari lagi .. Tp ari - ari terawal raya la yang paling bes rasanya .. so .. this is the *chronicles of my raya*

SABTU (19/09/09)

* My mom kjut bgn sahur pkul 5 pagi .. tp bgun 5.15
* Ayah kjut pkul 8 pagi ... bgun pkul 8.30 .. haha .
* da bangun mandi sume .. siap nak gerak balik kampung ..nasib bek beg sume da sumbat kreta mlm td ..
*The journey begins .. tp .. kena isi minyak dulu ..
*Okay .. da kenyang kereta 2 melantak baru bole mula berjalan ..
*Jadi bermulalah pejalanan balik kampung
*owh .. kampung aku kat Bandar Tenggara , Kluang , Johor ..
*Perjalanan amik masa lbh kurang 4 jam ..
*Smpai je kat tol sungai besi , mata da mula hilang daya ..
*Lepas je kat tol sungai besi .. mata da tutup .. minda da melayang ..
*Bangun2 kat Pagoh - lama lagi .. sambung blk ..
*sampai kat kg lbh kurang pkul 3 .. Jalan agak jam .. hehe
*Sampai umah makcik aku .. raya taun ni umah die .. ( mak ayah aku satu kg so tiap2 taun raya johor n sume ahli keluarga mmg ada kat johor .. so .. do the math .. haha )
*Tolong2 kemas umah makcik aku , mak dan bibik da masuk dapur masak ..
* Dengar pengumuman raya .. dari pakcik paling disayangi waktu raya .. haha ..
* N .. esok raya woi !!

AHAD (20/09/09)

*Ayah kejut pkul 7 .. mcm biasa bgun 7.15 ..
*Pegi smayang raya ..
*Balik smayang raya mestilah nak melantak lauk pauk yg tersedia ..
*duduk reramai nak makan .. Nana ( adik bongsu ) ckp - kite tggu azan eh .. sume gelak .. die ingat mcm bebuke kena tggu maghrib .. ( Fyi - adik aku 2 bru 5 taun tp da puasa penuh sebulan .. so sapa da tue n x ske nak ponteng 2 renungkanlah )
*Then - sesi salam menyalam .. n amik gamba .. hehe ..

My family ( purple ) n my aunt family ( blue )

* petang 2 pegi umah wak yahya ( my dad's brother ) .. anak2 die sume da besar n da kawin so bole sebat duet raya byk .. haha .. n melepak sambil melantak kueh raya ..
*Tau my nephew kena H1N1 .. n kena kuarantin rumah ..
*Prog ari 2 smpai sini je ..

Isnin (21/09/09)

*Pegi Taman mount austin kat JB .. kawasan ni mempunyai kepadatan sedara yang tinggi ..
(3 makcik n lbh kurang 10 orng kazen tggl sini )
* dari pagi smpai petang lepak sana smbil penuhkan perut dan penuhkan kocek ..
* ada orng india dgn monyet die men mercun kat depan taman .. mcm nak letupkan satu taman 2 .. haha ..
* Esok wak yahya nak buat kenduri arwah ( utk arwah nenek n arwah isteri yang meninggal 2 ,3 bulan lps )
*mlm wak dtg nak simpan ayam kat kantin (makcik yg aku duk umah ni keje kat kantin skola sini )
*Aku ngan adik aku ikut wak g kantin
*damn - makcik salah bagi kunci - makcik kat muar .. camne nak buka pintu
*Pakat ngan wak pecah masuk je .. so .. tanggal la selak itu dikopak kami ..
* blk jumpe pak guard - buat muke dunno je .. haha


Abis kami kopak .. haha ..

Selasa (22/09/09)

*Pg pegi kubur .. atuk nenek ( due2 belah da x de ) n kubur makcik ..Al-fatihah
*Sehari abis kat umah wak yahya prepare tuk kenduri ..
*Aku keje melayan anak sedara je aritu ..


Senyum .. seharian melayan kerenah due orng ni

Danish .. the kid with an attitude .. trust me .. don't mess with him

RABU ( 22/09/09 )

* Pergi umah Paklong (my mom) .. kat nam heng .. dalam estet .. tepi laut .. dahla waktu 2 ujan lebat .. so mmg layan gle .. haha ..
* Then pegi taman austin lg .. g umah sdara yg keje kt S'pore ..
lepak smpai mlm .. sok nak blk KL..

KHAMIS (23/09/09)

*Balik KL !!


So .. itulah chonicles of my RAYA ... Well .. least of all the problems had .. I had fun .. walaupun dana dikumpul menurun dari taun lepas .. hehe ..N back to reality .. Assignment x syap lg n cuti da nak habis .. hehe .. bye2 holiday .. hello KMB .. hehe .. :D